Mijn naam is Inge Tutert.
In een ver verleden gestart als tandartsassistente waar ik met veel plezier werkervaring heb opgedaan in een nieuw opgezette praktijk. Na een paar jaar wist ik dat ik iets anders moest gaan doen om mijn horizon te verruimen.
Ik heb het dorp verlaten voor de inservice opleiding Z-verpleegkunde waar ik alle facetten van zorg én welzijn heb geleerd in een stevige en degelijke opleiding.
Door de jaren heen wilde ik graag mensen opleiden in het vak, maar toen ik de opleiding praktijkopleider/docent ging volgen, vond ik de vakrichting docent toch leuker.
Het bood meer mogelijkheden in een breder werkveld.
Ik heb daarom de lerarenopleiding Verpleegkunde gedaan en een aantal jaar later ook de lerarenopleiding Zorg&Welzijn Breed.
Ik ben altijd werkzaam gebleven in de zorg, heb zelfs een eigen voetenpraktijk gehad als gediplomeerd pedicure. Beide banen heb ik altijd gecombineerd met mijn werk als docent aan het VMBO en diverse ROC’s in een regio van het oosten tot midden-zuiden van het land.
Ik heb voornamelijk les gegeven op niveau 2 Zorg & Welzijn. Dat heb ik met enorm veel plezier gedaan en niet alleen omdat deze leeftijd de doelgroep is waar ik de meeste affiniteit mee heb maar ik merkte dat ik het verschil kan maken omdat ik in jongeren geloof.
Het was niet voldoende.
De betrokkenheid die ik voelde en wilde tonen aan mijn studenten stopte noodgedwongen bij de grens van budget, roosters en beleid. In die tijd werd ik ook weekendgastopvang voor een meisje van 14 jaar vanuit Trias. Ik heb de STAPcursus gevolgd van TRIAS en toen wist ik dat ik verder wilde als jeugdzorgprofessional met deze doelgroep.
In februari 2019 ben ik gestart met een gezinshuis in een VOF, heb mijn SKJ registratie behaald en na 3 jaar kwam het moment dat ik besloot in mijn eentje verder te gaan en terug te keren naar het dorp waar ik vandaan kom, Raalte.
Ik heb mijn ouderlijk huis kunnen kopen en dit doormiddel van een flinke verbouwing kunnen omtoveren tot een fijne plek waar plaats is voor 5 jongeren.
Het is duidelijk dat ik graag mijn handen uit de mouwen steek en niet vast zit aan routine en vaste werkdagen/uren. Ook ben ik in mijn leven vaak verhuisd, opnieuw gestart en heb veel verschillende banen gehad met uiteenlopende functies en taken. Ik heb daardoor ervaren dat ik niet veel (tijd) nodig heb om mij ergens thuis te voelen en een goed aanpassingsvermogen heb.
Ik kan daardoor goed schakelen en improviseren. Iets wat onontbeerlijk is in de jeugdzorg.